OPEN-CSOB társasházi, lakásszövetkezeti csoportos beszedési megbízás


(az ár Nettó ár, az ÁFA-t nem tartalmazza!)
Többfelhasználós verzió esetén átalánydíjas szerződés szerinti havidíj.

 

   

 

Tagi / tulajdonosi nyilvántartás és csoportos átutalási megbízás számítógépes rendszere lakásszövetkezetek, társasházak részére.

Az OPEN-CSOB rendszer a Társasházak, Lakóparkok, Lakásszövetkezetek, Ingatlankezelők és egyéb Lakóközösségek befizetés nyilvántartását és banki csoportos megbízását végzők részére készült. A rendszer kidolgozásánál alapvető követelmény volt a pénzügyi előírások, Társasházakra, Lakásszövetkezetekre, stb. vonatkozó törvények előírásai, valamint a kialakult szokások figyelembevétele. Másik fontos szempont volt az úgynevezett „Nyilvántartólap” kiváltása, a tagok / tulajdonok körében történő változások naprakész vezetése korszerű számítógépes programmal. A rendszer Igény szerinti sorrendben biztosítani tudja mindazokat a törvény által előírt adatszolgáltatásokat, melyek a tagokkal / tulajdonosokkal kapcsolatosak.

A számítógépes feldolgozás magába foglalja a következő előnyöket:

 1. Gyors adatszolgáltatás, pontosság, Egységesség,
 2. Csökkenő munkaráfordítás
 3. Jogszerűség, szabályszerűség, bizonylati fegyelem betartása

Az OPEN-CSOB rendszer olyan adatszolgáltatásra képes, amely lehetővé teszi:

 1. A társasházakra, lakóparkokra, lakásszövetkezetekre, egyéb lakóközösségekre vonatkozó adatállományok (tulajdonosi / tagi nyilvántartás) létrehozását, karbantartását
 2. A beérkezett bizonylatok (Tulajdonosi, bérlői befizetések) és a Tulajdonosi befizetések törzsadatait használva a Bankok által megadott adatstruktúrák szerint működő adatállományok (CSOB) feldolgozását
 3. A rögzített adatok ellenőrzését, kiértékelését, elemzését
 4. Adatszolgáltatást a Tulajdonosok, Lakók, hatóságok felé
 5. Értesítések, felszólítások, levelek készítését

A Tulajdonosi nyilvántartás a tulajdonosok rendszeres és eseti kötelezettségeit tartja nyilván. A befizetések Banki átutalással, ezen belül Csoportos átutalási megbízással történhetnek.

A rendszer lényege, hogy az átutalást a megkötött banki szerződések szerint a Szövetkezet kezdeményezheti. Ennek módja lehet e-mail-ben küldött adatállomány, illetve banki terminálon történő adatküldés. A teljesítésről kapott értesítés feldolgozása mindkét esetben azonos módon történik.

 1. Tulajdonosok
  1. Személyes adatok
  2. Költözés
 2. Kötelezettségek Listák, lekérdezések
  1. Lakás adatok
  2. Havi rendszeres
  3. Eseti
 3. Befizetések
  1. CSOB
  2. Egyéb banki utalás
  3. Lakókarton
  4. Ház, lépcsőház összesítő
  5. Záró listák